С операта “Травиата” читалище „Съгласие” и Плевен почитат Верди!

08.10.2013 12:59

На 10 октомври светът ще чества 200-годишнината от рождението на един от най-гениалните творци – композитора Джузепе Верди. Настоящата година е обявена за година на Верди. Ако не беше ,.Верди,светът нямаше да познава оперното изобилие, казват музикалните експерти.

saglasie
В културния календар на читалище “Съгласие 1869” на 13 октомври /неделя/ от 19 ч. /зала “Емил Димитров”/ тази годишнина ще бъде отбелязана с концертно изпълнение на Оркестра Симфоника на едно от най-знаменитите произведения на великия маестро – операта “Травиата”, която през 2013 г. навърши 160 г. от създаването си. Диригент е Мартин Мазек от Словакия, добре познат на плевенската музикална публика от концертните изпълнения на оперите “Кармен” и “Бохеми” от предходни творчески сезони.
Партията на Виолета Валери е поверена на изключително перспективната испанска оперна певица Айноа Гармендия. Ще й партнират Джулио Боскети /Жермонт/, Андреас Вераменди /Алфредо/, в останалите партии ще чуем Роберта Маттели, Цветомира Гицова, Владимир Ников, димитъл, Димитров и Христофор Попов. Диригент на хора е Ивона Иванова.
Инициативата за честването на двувековната годишнина от рождението на Верди е озаглавена Viva Verdi, което в превод от италиански означава: “Да живее Верди”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: