В земеделските служби върви втори сезон на турски сериал, според ексшефката на ОД „Земеделие”

08.10.2013 18:07

Участваме в турски сериал, сезон 2. ДПС кадрува в цялата Плевенска област. Това заяви на пресконференция днес бившият директор на Областна дирекция „Земеделие” Ралица Добрева.

raliza
“Изумена съм от изказването на земеделския министър проф. Греков по една от телевизиите, в което той бе категоричен, че никъде по места не е оказван натиск, а са били сменени само “калинките” в Министерството. Казвам това с болка, тъй като съм агроном по професия и съм завършила Аграрния университет в Пловдив, на който той бе ректор”, сподели още Добрева. По думите й, повече от куриозен е фактът, че точно той е човекът, който уволнява своите възпитаници, изразявайки недоумение с какви очи проф. Греков ще погледне своите студенти. Ралица Добрева посочи, че до миналата седмица от всички 28 директори на дирекции “Земеделие” в страната 20 са били уволнени, а по места ситуацията е доста по драстична.
Припомняме, че след освобождаването на Добрева, нейнто място бе заето от Юсние Алилова, бивш началник на Общинска служба по земеделие в Пордим. „Лично аз бях съкратила тази жена заради множество жалби от страна на арендатори и земеделски производители, но още след изборите се знаеше, че тя ще заеме поста директор в ОД “Земеделие” – Плевен”, коментира Добрева. Ексшефът на дирекцията сподели, че при назначаването на Алилова с нея е дошъл и вече главният директор на дирекцията, Айгюл Хасанова – учител по география – също „добила печална слава покрай серия от злопотреби и сигнали срещу нея”…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: