Италианци разиграха в Плевен „Един ден в Римска Сторгозия”

27.09.2013 13:15

storg7

Битът, занаятите, устройството на гарнизонната крепост, съществувала на територията на днешния Плевен, както и структурата на Римската империя бяха представени днес пред жителите и гостите на град Плевен.

storg5

При разкопките на късноантична крепост „Сторгозия“ в парк „Кайлъка“ бе разиграна историческата възстановка „Един ден в Римска Сторгозия” – една от финалните дейности на проекта на община Плевен „Комплексен проект за развитие на устойчив туризъм в Община Плевен”, осъществяван по ОП „Регионално развитие”.

storg2
Припомняме, че „Златен век” ЕООД на актьора Калин Сърменов е фирмата, спечелила оществената поръчка за изпълнение на възстановката, както и други дейности, свързани с иформационното обслужване и презентиране на плевенския проект.

storg1

Във възстановката участваха Прабългарската школа за оцеляване „Багатур“ и Група за възстановки на исторически борби – Панкратион към Групо сторико романо – Рим.

storg4
Събитието уважиха областният управител на Плевен Илиян Йончев, кметът проф. Димитър Стойков и неговите заместници, много плевенчани, между които най-възрастният на 92-години, изкачил над 200 стъпала, за да стане свидетел на историческата възстановка.

storg6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: