Дружество на писателите алармира за измамни листовки от тяхно име!

24.09.2013 14:00

От Дружеството на писателите – Плевен алармират плевенската общественост, че някой иска да използва името на сдружението и да събира пари за свой интерес.

pisateli

Дружеството на писателите-Плевен информира всички свои почитатели, учители, родители и ученици, че листовките, които се разпространяват за създаването на някакво литературно студио „Кайлъка”, в което да бъдат привлечени деца, занимаващи се с поезия, проза, есеистика и спортна журналистика, е опит да бъде използвано името на дружеството за лични цели на неизвестно лице, което се идентифицира единствено с „Издателска къща З.О.В.И.А”. В листовката, която се разпространява, е посочено, че занятията ще се провеждат всеки вторник и четвъртък в „залата на дружеството на писателите”, без да е посочен адрес и конкретна зала. Ръководителят, за който се казва, че е завършил Литературен институт„М. Горки”-Москва, също не посочва името си. Посочва се, обаче, че за Коледа и 24 май ще се издават сборници с творбите на учениците и вероятно за тях ще се събират пари.
Молим всички, които получат такава листовка, да се отнесат към нея резервирано и да се пазят от измама. Дружеството на писателите в Плевен не е организирало такова литературно студио и няма нищо общо с тази листовка. Това заявяват от Управителен съвет на Дружество на писателите – Плевен.

снимка – интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: