Двама от Плевен в новия Национален съвет на България на гражданите

22.09.2013 13:17

pressbg1

„Второто Национално събрание на „Движение България на гражданите“ късно снощи избра 39-те членове на новото ръководство на партията – Националния съвет. Преброяването на бюлетините завърши след полунощ. За 39-те члена на съвета, избирани от 115 кандидати, гласуваха близо 800 делегати от цялата страна. Най-много гласове спечелиха проф. Даниел Вълчев, Йонко Грозев и Нено Димов.
От новоизбраните лица в ръководството само 14 са от досегашния Национален съвет. 17 са били водачи на листи в последните избори през май. В новия съвет има баланс между столицата и регионалните структури – 11 човека са членове на областни или общински ръководства, а 8 са представители на софийските структури. Област Велико Търново пък има цели двама представители в съвета, информират от Пресцентър на партията. Според Плевен за Плевен – толкова са и избраните, предложени от организация в Плевенско…Припомняме: Найден Зеленогорски и Христо Таслаков.
Освен Национален, вчера делегатите избраха и Контролен съвет от 7 души. Предстои в близките седмици да бъде избран и Изпълнителен съвет на партията, който ще представлява оперативният орган на ръководство. Неговото създаване беше гласувано вчера от събранието, наред с други промени в устава. Меглена Кунева пък беше преизбрана за лидер на движението.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: