На 27 септември Медицинският отваря врати в „Нощ на учените”

20.09.2013 12:47

На 27 септември, петък, от 17.00 ч Медицински университет – Плевен, съвместно със Съюза на учените – клон Плевен, за трети пореден път е основен организатор и домакин на Европейската „Нощ на учените”. На този ден университетите и научните институти на Стария континент отварят врати за гражданите, за да представят по достъпен начин различни научни постижения и да покажат предизвикателните и любопитни страни на науката.

mu-pleven

За България този проект стартира през 2006 г., като през изминалия период участващите в евпоропейската инициатива «Нощ на учените» университети и научноизследователски организации насочват общественото внимание и популяризират постиженията в различни области. Тази година Нощта на учените се провежда под мотото «TРИЪГЪЛНИКЪТ НА ЗНАНИЕТО И ЕВРОПЕЙСКОТО ГРАЖДАНСТВО».
Плевенската «Нощ на учените» ще се реализира от преподаватели и студенти на Медицински университет – Плевен с активното участие на Съюза на учените – клон Плевен. Събитието има за основна цел да увеличи общественото признание на учените, като се предложи на широката общественост, без оглед на възраст и образование, възможността да открие „скритото лице“ на науката чрез обсъждане в директен контакт с учени влиянието на научните изследвания върху ежедневния живот.

gorchev4
Събитието, което ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център, предвижда редица интересни прояви, целящи да откроят град Плевен и Медицинския университет като достоен и атрактивен домакин. Гостите ще могат да се запознаят с интересни презентации на учени от града, в които всеки присъстващ ще намери своята рецепта за постигане на по-добро качество на живот. Във фоайето на Телекомуникационния ендоскопски център ще бъдат представени любителски фотографии, демонстрации на химични реакции, любопитни факти за български знаменити учени. Посетителите ще станат свидетели на демонстрация на метод за йонизиране на водата и ще дегустират постигнатия резултат.
Нощта на учените в Плевен ще завърши с Младежко научно кафе и парти в хотел „Балкан”, където студенти и преподаватели ще съчетаят сериозните дебати на тема „Науката за всеки ли е? Как се „отглеждат” таланти за научна кариера?“ със забавленията. Това информират от Пресцентър на МУ-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: