Националното училище по изкуствата „П. Пипков“ откри новата учебна година

16.09.2013 18:04

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Националното училище по изкуствата „П. Пипков“ откри новата учебна година днес в зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие”. Както вече писахме, в сградата на училището тече голям ремонт по европейски проект.
Ремонтът ще приключи до 9 октомври, увери тези дни на пресконференция в Плевен зам-министърът на културата – Васил Василев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Припомняме отново, че до откриването на обновената сграда учебните часове ще се провеждат в сградите на ОУ „Д-р Петър Берон“ и в ПГХВТ „Луи Пастьор“. Заниманията по специалните предмети – рисуване, български народни танци, народен хор и народен оркестър, камерна музика и вокални ансамбли, ударни инструменти и акордеонен оркестър ще бъдат в читалище „Съгласие“. Часовете на хорове, духови оркестри и по скулптура ще се провеждат в Центъра за работа с деца, част от заниманията на класовете на танцьорите – в ХГ „Илия Бешков“, а на камерните оркестри и камерната музика за щрайхистите – в РИМ-Плевен. Преподавателите по специален предмет ще провеждат часовете по домовете си.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

снимки – Георги Георгиев

#тагове:

НАЙ-НОВИ: