Плевенската драма играе на фестивала в Пловдив

05.09.2013 7:18

DKT1

На 10 септември в Дома на културата “Борис Христов” в Пловдив се открива за 17-ти път театралният фестивал “Сцена на кръстопът”, който тази година е под мотото “Театъра: Хоризонта”. В програмата на тазгодишното издание са селектирани представления на НТ “Иван Вазов”, Младежкия театър, МГТ “Зад Канала”, Театър “Българска армия”, Театрална работилница “Сфумато”, Театър 199, Театър “София”, Учебния театър на НАТФИЗ, както и на драматично-куклен театър “Иван Радоев” – Плевен.
Нашите театрали участват на 19 септември от 19 ч. с “Кървава сватба” от Федерико Гарсия Лорка. Постановката е дело на младата режисьорка Маргарита Мачева, сценографията – на Теодор Киряков, костюмите – на Анастасия Стойкова, хореографията и пластиката са поверени на Милен Петров, музикалното оформление – на Мартин Найденов, а художествен консултант е проф. Пламен Марков.
На фестивала зрителите ще могат да видят премиерата на спектакъла „Възвишение”, по нашумелия едноименен роман на таланливия български писател Милен Русков. Другото премиерно заглавие в програмата на фестивала е “Речта на селския крал” от Румен Леонидов – копродукция на Сатиричния театър и ДКТ “Иван Димов” – Хасково. Известният български поет и публицист участва със своя пиеса в последното издание на конкурса за драматургия на името на Иван Радоев в Плевен, която журито селектира между първите 10.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: