„Другарско” обвинение в силовост предвещава скандал в БСП-Плевен

04.06.2013 12:06

snimka

На свое заседание / провело се снощи / Изпълнителното бюро на Общинския съвет на БСП – Плевен обсъди въпроса с номинациите за Областен управител на Плевенска област. Ръководството на общинската организация категорично не приема подходите на Областния съвет на БСП по издигане на предложенията за ръководител на държавната структура. Силовото налагане на кандидатури в настоящата обществена и политическа ситуация е неприемливо политическо действие според ръководството на плевенските социалисти. Изпълнителното бюро на Общинския партиен съвет има готовност да предложи набор от кандидатури когато националните партийни органи поискат това от местните структури на базата на ясен механизъм и точни критерии. Горният текст предаваме едно към едно. Въпреки, че зад него няма подпис или подписи, допускаме, че той е официална единодушна позиция на цялото Изпълнително бюро на партията в Плевен.

Плевен за Плевен припомня, че ден преди това Областният съвет на БСП на свое заседание, и след проведено гласуване, номинира шефа на БСП в Червен бряг Мирослав Михайлов за областен управител на Плевен, а Чавдар Велинов – за заместник-областен. Интересно защо последният, който е част от ръководсвото на БСП-Плевен, никъде официално не се възпротиви срещу „силовото налагане на кандидатури” в партията.
Плевен за Плевен ще проследи задалия се остър сблъсък в редиците на социалистите, вероятно част от една друга по-голяма битка вътре в партията, която със сигурност няма да приключи за няколко дни.

Снимка – интернет

#тагове:

НАЙ-НОВИ: