Четвъртият научно-практически форум за специалисти по здравни грижи стартира в Плевен на 20 май

17.05.2013 14:29

На 20 май в УМБАЛ „Д-р Г. Странски” – Плевен ще се проведе Четвъртият научно-практически форум за специалисти по здравни грижи, посветен на Международния ден на сестринството – 12 май.
Темата на научната среща е „За здравословен и безопасен труд на работещите в УМБАЛ – Плевен”

bolen
Приложното занятие ще се проведе в 12.00 часа, в понеделник, на площадката зад Клиниката по инфекциозни болести при УМБАЛ – Плевен. Темата е “Опазване на здравето на пациентите и персонала при евентуален терористичен акт. Оказване на първа помощ”. В него ще се включат експерти от Гражданска защита, Районна служба „Пожарна безапосност и защита на населението” и началникът на Спешно отделение д-р Петко Стефановски.
Научно-практическият форум ще продължи от 13.30 часа в Зала №6 на Университетската болница с разработки по темата: „Безопасност и подобряване условията на труд в здравните заведения – нови медицински изделия във връзка с директивата на ЕС”. Лектори ще бъдат Ивайла Петкова – Главна медицинска сестра, Димитрина Боева – старша медицинска сестра в КАИЛ, Ани Колева – старша медицинска сестра в Трета клиника по хирургия и Лиляна Михайлова – специалист по контрол на инфекциите.
Във форума ще участват всички специалисти по здравни грижи, работещи в лечебното заведение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: