Нов «бизнес» – деца се мятат под колите или умишлено пресичат неправилно

26.04.2013 11:58

mvrpleven1

От МВР-Плевен предупреждават водачите на автомобили да бъдат особено предпазливи, защото в Плевен зачестяват случаите на нов «бизнес» – деца се мятат под колите или умишлено пресичат неправилно, за да предизвикат ПТП и да изнудват шофьорите. Схемата е следната:
Умишлено се избират пикови часове, както и улици с оживено движение. Пресичат неправилно и внезапно. Често сами се удрят в колите или се хвърлят на асфалта. Когато ужасеният шофьор се опитва да помогне с мисълта, че е прегазил дете, след секунди прииждат пълнолетни, те заобикалят автомобила и започват да го заплашват, че ще го съдят. Започват обяснения, че няма да викат КАТ, ако си плати. На 25 април в Плевен инсценирана катастрофа завърши със средна телесна повреда на 8-годишно момче.
На 25 април около 11.50 часа на улица «Неофит Рилски“ лек автомобил „Мазда“, управляван от 42-годишен от Плевен, е блъснал неправилно пресичащия от дясно на ляво пешеходец – 8-годишен от Плевен. От удара е причинена средна телесна повреда на момчето, изразяваща се във фрактура на ляв крак. Детето е настанено в клиниката по ортопедия за лечение, без опасност за живота. Алкотестът на водача е отрицателен. Образувано е досъдебно производство.
Съветваме шофьорите, ако им се случи инсценирана катастрофа, веднага да намерят свидетели, информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: