Медицинският колеж прави среща с потребители на кадри

04.04.2013 20:10

mupleven

С цел подобряване качеството и конкурентоспособността на обучението в Медицинския колеж при МУ-Плевен на 5 април 2013 г. се организира работна среща, в която ще вземат участие от една страна – представители на аптеки, лечебно-диагностични заведения и медицински центрове от региона и ръководството на Медицинския колеж, преподаватели и наставници, студенти и стажанти от специалностите «Медицински лаборант», «Рентгенов лаборант» и «Помощник фармацевт», от друга страна.
Срещата се протече при следната програма:
1. Откриване – 10.00 ч. в зала «Авицена» в Ректората
2. Представяне на лечебните заведения и перспективите за наемане на работа на медицинските специалисти, завършили колежа
3. Дискусия за организацията на практическото обучение в колежа и нивото на подготовка на завършилите студенти
4. Индивидуални срещи на студенти и стажанти с представители на потребителите на кадри
Участие в срещата са заявили медицински управители и директори, главни сестри, старши лаборанти и фармацевти от МБАЛ – Мездра, МБАЛ – Ловеч, МБАЛ – Монтана, УМБАЛ – Плевен, ВМА – МБАЛ – Плевен, МБАЛ „Св. Панталеймон”, МБАЛ „Авис Медика”, МЦ „Екзакта Медика”, аптеки „Хигия” и „Феникс”, аптечен склад „Биомеда”, аптечен склад „Ей енд ди Фарма”, г-жа Светла Елмаян – председател на регионалното сдружение на фармацевтите, г-жа Циклама Петкова – председател на регионалното сдружение на бакалавър-фармацевтите.
Целта на срещата е да се обсъди организацията на практическото обучение и мнението на работодателите за подготовката на завършилите Медицински колеж – Плевен здравни специалисти. Личните контакти с представителите на потребителите на кадри ще дадат шанс на студентите за намиране на добро работно място в бъдеще.

Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: