Електронното списание „Литературен свят” гостува в Плевен

04.04.2013 7:55

poeti

В петък, на 5 април, от 16,30 часа, в ХГ „Дарение Св. Русев” ще се състои среща със създателите на най-големия електронен сайт за литература в България – електронно списание „Литературен свят” – поетите Георги Ангелов и Ваня Душева. Събитието се организира от Дружество на писателите –Плевен и читалище „Съгласие”-Плевен.
Георги Ангелов ще представи пред плевенската публика новата си книга „Ненамерени хроники”, което е своеобразна премиера на поетичното издание, дело на издателство „Хермес”. Плевенското представяне е предпремиерно, тъй като издателството организира премиерата на 11 април в Пловдив.
Пред плевенската публика ще бъде представен и електронния сайт „Литературен свят”, който е създаден през 2008 година. Четат го повече от 1600 души всекидневно, в цял свят. В Литературен свят публикации имат много от плевенските писатели, членове на Дружеството на писателите. Електронни книги в Литературен свят имат поетесите Татяна Любенова, Елена Вълкова, Весела Димова. Георги Ангелов и Ваня Душева ще се срещнат с писателите отново в събота, в Къщата на писателите – на свободен разговор по литературни проблеми.
Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: