Хванаха двама от Буковлък с близо 16 килограма насипен тютюн

02.04.2013 14:05

tutun

На 1 април служители на група „Охранителна полиция“ при РУП – Кнежа са извършили проверка за разпространение на акцизни стоки – цигари и алкохол без акцизен бандерол на територията на Кнежа. При проверка на лек автомобил «Опел Астра“, управляван от 55-годишен от село Буковлък, са намерени 14,200 кг. насипен тютюн и заготовки за цигари с филтър „wrb“ – 120 кутии. Мъжът има криминални прояви за кражба и за хулиганство, както и две присъди.
При проверка на товарен автомобил „Форд транзит“, управляван от 35-годишен от село Буковлък, са открити 2,450 кг. насипен тютюн и заготовки за цигари с филтър „WRB“ – 50 кутии. Мъжът има 3 криминалистически регистрации за управление на МПС с алкохол над 1,2 на хиляда, за управление на МПС в срок на административно наказание, за ПТП с телесна повреда и за принуждаване на лице към извършване на проституция. Осъждан е.
В района на автогара – Кнежа, при проверка на 54-годишен местен жител са открити в полиетиленова чанта 6 кутии с цигари от марките „Gold mont“, „Palladium“, „Corsair“ и „Raquel slim“. Тютюневите изделия се съхраняват в полицията. По случаите са образувани преписки, като материалите по случая ще бъдат докладвани на Митническо бюро – Плевен, информират от Пресцентър на МВР-Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: