Народното събрание се „скри” от Плевен на 3 март

03.03.2013 14:08

трети1

Само един народен представител от 15 Плевенски МИР уважи тържественото честване в Плевен на Националния празник. Кметът проф. Стойков и областният управител Иван Новкиришки, бяха придружени на 3 март само от Дарин Матов – избран с листата на РЗС, по-известна като партията на Яни Янев, а от доста време присъединил се към ПП ГЕРБ в парламента.

трети2
Празникът в Плевен започна с тържествен ритуал по издигане на знамето на България, продължи с почит към хората, дали живота си за освобождението на България и Плевен, отдадена с литургия, отслужена от митрополит Игнатий. Плевенчани, които бяха на площад „Възраждане”, чуха и словото на кмета проф. Стойков по повод 135-тата годишнина от Освобождението.

трети3
„Свободата на България не бе дар, защото народът ни никога не се пречупи и не стана роб. Душата му бе винаги свободна, а главата – изправена. Робски народ не би запазил своята вяра, род и език, не би извървял своя велик път към бунта. Всички ние трябва да съхраним днес България чиста и свята, каквато я видя Левски. Аз вярвам в мъдростта на българския народ и съм убеден, че воден от уроците на историята, той ще направи така че България да продължи успешно напред и ще се вслуша в думите на Апостола: От нас зависи да бъдем равноправни на другите европейски народи.”, това бяха част от думите, които проф. Стойков произнесе на площад „Възраждане”.

трети4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: