Виното и любовта доведоха до ромска свада в Петърница

15.02.2013 15:01

Сбиване на роми вдигна на крак полицията в Долни Дъбник. Задържани са четирима от участниците, петият е откаран в Център спешна медицинска помощ в Плевенската болница, информират от Пресцентър на ОД на МВР-Плевен.

мвр1
На 14 февруари в 15.30 часа в РУП Долни Дъбник е получен сигнал от телефон 112 за инцидент в центъра на село Петърница. Незабавно са изпратени полицейски екипи, които са установили, че група роми от местните жители са отказали да си платят сметката в питейно заведение в центъра на селото. След зарезанската почерпка мъжете излезли на улицата и конфликът е прерастнал в масово сбиване. Полицаите са установили самоличността на участниците в побоя са 42-годишен, криминално проявен, с две криминалистически регистрации по чл. 318 и чл. 195 от НК и две съдебни дела по чл. 195, ал. 1, т. 3 и по чл. 234 «б» от НК, а от другата страна – 36-годишен, и 34-годишен, криминално проявен, с 3 криминалистически регистрации по чл. 195 и чл. 194 от НК, осъждан. В хода на проверката дошли и други роми и отново се сбили. Полицаите предотвратили ръкопашния бой.

окръжна болница плевен
След баталните сцени има ранен мъж – 42-годишния от първоначалното сбиване. Откаран е в Плевенската болница. След медицинска помощ е освободен и няма опасност за живота му. В ареста с полицейска мярка са задържани четирима от побойниците – 32-годишен, 34-годишен, 36-годишен и 24 годишен. Установяна се и самоличността на други в инцидента. По случая е образувано бързо полицейско производство. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: