Плевенчани: Не искаме да ни ограбват!

14.02.2013 19:09

протест3

Въпреки студеното време и дъжда над 500 плевенчани се събраха на площад „Възраждане“ и под звуците на възрожденски и патриотични мелодии, изпълнени на флигорна от бившия кмет на плевенското село Търнене, се придвижиха до сградата на „ЧЕЗ“, за да протестират срещу завишените сметки за ток и срещу монополистите в държавата. Към тях се присъединиха и групи протестиращи, дошли от различни части на града.

протест2
„Не трябва да ви е страх, да бъдем организирани, да няма провокации и размирици, да няма злепоставяния и към хората, които ни пазят, защото това е тяхната работа“, призова протестиращите граждани 54-годишният д-р Вълчев, който се определи като организатор. „Ние днес сме излезли не само, защото защитаваме нашите права пред енерго-разпределителните дружества, а защото защитаваме правата си като граждани на тази страна, и ние трябва да се борим не само срещу ЕРП-та, а срещу тези, които са им дали възможност да ни мамят.”

протест4
Междувременно от ЧЕЗ разпространиха информация, че от началото на годината в Центъра за обслужване са постъпили 78 сигнала от клиенти за проверка на сметки за ел. енергия за последния месец. От там уверяват, че гражданите трябва да бъдат спокойни, защото ЧЕЗ разглежда всички сигнали и отговаря максимално бързо в писмена форма на клиентите, подали сигнал. От ЧЕЗ призовават също, клиентите, които се съмняват в точността на фактурите или в изправността на измервателните уреди, да подават сигнали и жалби.

протест5

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: