Провериха над 100 превозни средства по холандски метод

11.01.2013 15:26

На 1 февруари КАТ-Плевен прави масирана проверка за валидността на винетните стикери

Полицейска контролна операция с цел превенция и ограничаване на нарушенията и мерки по повишаване на пътната безопасност проведоха на 10 януари екипи от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен, заедно с колегите си от ДАИ. Акцията „Платена застраховка „Гражданска отговорност“ бе осъществена по холандски метод, при който колите не се спират избирателно, а се проверяват всички преминаващи МПС. Едновременно се спират няколко автомобила, нареждат се последователно, и пак едновременно се проверяват документите на водача и автомобила.

Акцията бе проведена на два етапа – за времето от 10:00 до 12:00 часа на пътя при „Стара гара“ в Плевен и от 14:00 до 16:00 часа на пътя при изхода към град Ловеч, като бяха проверени над 100 превозни средства от екип от десет полицаи. Резултатите, обобщени от началника на КАТ-Плевен Йордан Дундаков: един нерегламентиран транспорт – извършване на услугата с личен автомобил, без заплащане, от град Искър, отнети  две свидетелства за неплатени глоби, установени технически неизправности, както и невключени къси светлини, превозване на пътник без билет и едно от проверените превозни средства без сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

Следващата операция на КАТ-Плевен, която ще се проведе на 1 февруари,  ще бъде насочена към проверка на валидността на винетните стикери.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: