313 проверки са направили през декември служителите от Пожарна безопасност

08.01.2013 15:23

През декември 2012 година служителите от районните служби за пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) и група „Спасителна дейност (ГСД)” към ОУПБЗН-Плевен са взели участие в ликвидирането на 61 произшествия, информират от Пресцентъра на МВР-Плевен. От тях пожарите с материални загуби са 28, 15 – без нанесени материални загуби, 15 аварийно-спасителни дейности, помощни операции и дежурства и 3 лъжливи повиквания. При пожарите през месец декември 2012 година има един пострадал и няма загинали граждани.
От анализа на възникналите произшествия, могат да се направят следните изводи: в сравнение със същия период на 2011 година, се отчита намаляване на общия брой на произшествия; най-голям брой пожари с материални загуби са възникнали в отраслите жилищно стопанство и транспорт, като най-често пожарите са причинени от неправилно ползване на отоплителни уреди и късо съединение.
През месец декември 2012 година от служителите на ОУПБЗН-Плевен, осъществяващи ДПК са извършени 313 проверки (комплексни, контролни, тематични, съвместно с други ведомства и други служби на МВР, както и по сигнали и предложения), за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност при проектиране, строителство и експлоатация на обекти. Издадени са 12 разпоредителни документа (протоколи от комплексни проверки на обекти и писмени разпореждания), за изпълнение на правилата за пожарна безопасност на държавни органи, организации, юридически лица и граждани и са приложени 22 мерки за административна принуда (12 акта за установяване на административни нарушения и десет принудителни административни мерки), при установени нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: