Два отбора по американски футбол ще играят в помощ на младежи в неравностойно положение от Плевенско

14.01.2016 12:30

14.01.slavi

Както „Плевен за Плевен“ писа, и през тази година Националното сдружение на сираците в България ще организира „Фестивал на красотата – Плевен 2016“. Повече за инициативата на пресконференция в клуба на БТА в Плевен днес споделиха председателят на НССБ Слави Михайлов, Николинка Крумова – координатор на НССБ за Плевен, секретарят на Община Пордим Вацка Хорозова, както и бизнесдамата Марияна Славова – собственик на бутик и представител на марката „Тани фешън“ за Плевен. Тя е научила за инициативата от публикация в „Плевен за Плевен“, отзовала се е веднага на призива за съпричастност на НССБ и ще подсигури балните рокли на две абитуриентки в неравностойно положение от Плевенска област.
Слави Михайлов разкри, че през тази година Фестивалът на красотата ще помогне не на 20, а на 30 абитуриенти. Патрон на инициативата отново е депутатът Владислав Николов, а от своя страна председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев ще осигури тоалети за трима зрелостници. Изпратили сме писма до кметовете на всички общини от Плевенска област и вече имаме потвърждение от кметовете на Никопол, Пордим, Белене и Кнежа, сподели председателят на НССБ.
Той посочи, че форматът на инициативата през тази година ще бъде малко по-различен, като са предвидени любопитни нови моменти. Един от тях е благотворителен мач по американски футбол между два столични тима – „Белите мечки“ и „Булдозер тийм“. Входът за срещата ще бъде символичен, а събраните средства ще бъдат използвани за Звездния бал на абитуриентите. Със същата цел ще бъде организиран и благотворителен концерт с участието на популярни изпълнители, като сред ясните участници към този момент е Деси Добрева.
Добрата новина, която Слави Михайлов огласи, е, че вече макар и кампанията да стартира сега, вече са осигурени тоалети за общо 15 абитуриенти. Той отправи апел към останалите кметове на общини в областта, както и към представителите на бизнеса, да станат съпричастни и да подарят едно незабравимо преживявяване на младежите в неравностойно положение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: