Проект на Община Плевен получи висока оценка на среща в Страсбург

03.07.2015 9:40

3.07.proekt1

15 педагози и трима ромски медиатори от община Плевен посетиха Съвета на Европа в Страсбург, Франция във връзка с участие в работно посещение на българските педагози и ромски медиатори в Съвета на Европа. В сграда „Агора“, в която се помещава Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността, се събраха представителите на Бенефициентите по проекти, финансирани по Компонент 1 и 2 на Програма BG06 „Деца и младежи в риск“. Беше представен напредъкът по всеки проект, обменени идеи и опит, проведени обучения по надграждане на капацитет и проведени множество дискусии в областта на толерантността и преодоляване на мултикултурните различия.
Проектът на Община Плевен получи заслужено най-висока оценка. Представителите от Община Плевен бяха от ЦДГ 12 „Ралица“, ОДЗ 4 „Първи юни“, ОДЗ 6 „Незабравка“, ЦДГ „Вит“ – с. Дисевица и ОДЗ „Девети май“ – гр. Славяново. Щандът на проекта привлече вниманието на всички присъстващи, а представителите на Община Плевен бяха активни в протеклите семинари и дискусии.
Проектът се изпълнява в партньорство с Българо-норвежко дружество, Осло, Норвегия. Предстои провеждането на семинар на територията на Осло в периода 26–30 август , на който екипът по проекта ще представи напредъка по дейностите заложени в него, ще обмени добри практики, като посети детските градини на територията на Осло. Ще бъде проведена пресконференция с цел информиране на широката общественост на страната донор, за изпълнението на проекта и значението на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 за страните бенефициенти.
На този етап текат строителните работи в ЦДГ 12 „Ралица“ и ОДЗ 4 „Първи юни“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: