Официално откриха завода за автомобилни кабели на „Нексанс“ в Плевен (галерия + видео)

31.03.2015 13:21

Заводът за автомобилни кабелни системи на „Електрокабел България“ – част от „Нексанс Аутоелектрик“, в Плевен бе открит официално днес. Гости на церемонията бяха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, областният управител Ралица Добрева, зам.-министърът на икономиката Любен Петров, Андреас Волф – управляващ директор на „Нексанс Аутоелектрик“ и Инго Херцог – управляващ директор на „Електрокабел България“.

31.03.nexans1
Реализираният проект бе представен от Андреас Волф, който сподели, че за фирмата работи персонал от над 9000 човека, в 12 държави и 16 завода, а сред клиентите й са БМВ, „Ауди“, „Фолксваген“, „Даймлер“. Той разкри, че е бил в България преди 12 години на проучвателно посещение, за да бъде установено дали могат да бъдат изградени производствени мощности тук. От своя страна, Инго Херцог благодари на българите, които през тези години са оказали съдействие и са давали съвети на инвеститорите за реализирането на проекта. Надяваме се инерцията, която набрахме при старта на производствените процеси в Плевен, да бъде запазена и да продължим да растем, обърна се към гостите на церемонията управляващият директор на „Електрокабел България“.

31.03.nexans2
Председателят на Парламента Цецка Цачева не скри вълнението си от това да присъства на това важно за града ни събитие, отбелязвайки, че сроковете, в които бе изграден обектът на „Нексанс“, са респектиращо кратки. „Това е пътят, по който ще се генерира растеж и заетост – толкова нужни на нашата държава. Няма друго средство, освен насърчаването на чуждестранни инвестиции, за да се постигат онези цели, които държавното управление и местните власти си поставят“, каза Цачева. Тя пожела на инвеститорите да имат достатъчно поръчки, за да разширят бизнеса си в Плевен, което респективно ще означава нови работни места за висококвалифицирани служители.

31.03.nexans3
„Електрокабел България“ избра Плевен и този факт е сигурен индикатор, че тук икономическият живот се възстановява, каза в приветствието си кметът проф. Димитър Стойков. За последните две години в нашия град бяха инвестирани над 70 млн. лв. и стартира разкриването на над 1000 работни места, което означава прехрана за стотици семейства. Надявам се, че до края на 2015-а ще имам възможността да обявя още две мащабни инвестиции в нашия град, които в проект ще разкрият още 1000 работни места“, анонсира градоначалникът.

31.03.nexans4
Преди прерязването на лентата домакините дадоха брифинг, на който подробно бе представена дейността на инвеститора, както и самият проект в Плевен. Управителят на завода Йоханес Ланг сподели, че плевенският завод произвежда кабели само за автомобилите на БМВ. В момента служителите му са около 70 човека, като целта е до края на годината те да станат 230.

31.03.nexans5

 

31.03.nexans6

 

31.03.nexans7

 

31.03.nexans8

 

31.03.nexans9

 

31.03.nexans10

 

31.03.nexans11

 

31.03.nexans12

 

31.03.nexans13

 

31.03.nexans14

#тагове:

НАЙ-НОВИ: