Под Аязмото се стягат за здрав сблъсък с плевенчани

20.03.2015 14:46

20.03.beroe

На 21 март (събота) от 18 часа в общинската зала „Стара Загора”, отборът на „Берое“ приема тима на „Спартак“ (Плевен) в мач от 23-ия кръг в НБЛ. В момента заралии заемат шестото място с актив от 8 победи и 12 загуби, докато „Спартак“ е в дъното на таблицата без нито една победа.
Въпреки последното място в класирането и двете загуби през сезона от Берое, плевенчани винаги са изключително неудобен съперник за „зелено-белите”, което пролича и в двата сблъсъка помежду им, пише официалният сайт на старозагорци. В първия, игран в Стара Загора през октомври, играчите на Любомир Минчев се наложиха трудно с 88:77. Ответният сблъсък в Плевен бе още по-драматичен. След равенство в редовното време (77:77), Берое и Спартак трябваше да изиграят цели две продължения, за да определят крайния победител. Това стана по най-драматичния начин – с победен кош на Майк Блек със сирената за крайното 94:92 в полза на Берое.
Преди утрешния двубой в щаба на Любо Минчев отново има проблеми с контузени играчи. Основният реализатор на тима Диуейн Джаксън, който пропусна последния шампионатен двубой с Рилски спортист поради контузия в глезена, вероятно отново няма да попадне в групата за мача. Със здравословни проблеми преди срещата с плевенчани е и Тенчо Тенчев, като и неговото участие е под сериозна въпросителна. За сметка на това от ръководството на клуба споделиха, че ще разчитат на подкрепата на своята вярна публика и въпреки проблемите ще запишат така важната победата.
Съдийската тройка, която ще ръководи срещата, ще бъде в състав Владимир Цеков от София, Красимир Стойнов от Димитровград и Татяна Вълчева от Пловдив. За комисар на двубоя пък бе избран Иван Бакърджиев от София.

Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: