Превенцията на наркоманиите дискутират на кръгла маса в Плевен

11.12.2014 11:58

11.12.prevenciq1

Кръгла маса на тема „Интервенции, базирани в общността – какво можем да направим за превенция на употребата на наркотични вещества” се провежда днес в Плевен. Нейни организатори са Общинският съвет по наркотични вещества – Плевен и Община Плевен, като във форума участват представители на местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни от общините в областта, експерти в сферите на здравеопазването, образованието и социалните дейности, инспектори от детски педагогически стаи, психолози и педагогически съветници от различни училища.

11.12.prevenciq2
Форумът има за цел за представи на ресорни експерти от местните власти на общините на Област Плевен европейски и национални подходи, свързани с превенцията на рискови фактори и на употребата на наркотични вещества. Друга цел на кръглата маса е да запознае участниците с дейностите и услугите на Превантивно-информационен център за зависимости – Плевен, от които общините на Област Плевен могат да се възползват безвъзмездно в изпълнение на своите местни социални политики.

11.12.prevenciq3
Срещата откри председателят на Общинския съвет по наркотични вещества в Плевен, Катя Божикова, която представи участниците в нея. Те бяха приветствани от Стефан Захариев – началник Отдел „Здравеопазване и социални дейности“ в Община Плевен, който подчерта, че темата за превенцията на употреба на наркотични вещества е сред най-актуалните в страната. Той изрази надежда, че след кръглата маса участниците ще си тръгнат с чувството, че в България все пак се прави нещо в тази посока. Захариев бе категоричен, че дейностите у нас трябва да бъдат насочени основно върху превенцията на наркоманиите, а не да търсим начин да лекуваме следствието, строейки комуни.
Гост-презентатор на кръглата маса е д-р Влатко Глигоров, представител за Балканите на организацията „Европейски градове срещу наркотиците”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: