Националната кампания „Дай зелена светлина на живота!“ стартира на 3 юни

27.05.2013 17:23

kampania

На 3-ти юни 2013 г. стартира Националната кампания „Дай зелена светлина на живота!“. Организатор на инициативата е Сдружение Младежки информационно-консултантски център „Интелект“ Плевен. Инициативата е доброволческа и ще се реализира в периода 3-7 юни, съвместно с организации и институции от цялата страна, като целта е да се ангажира вниманието на обществеността към тревожния брой на нарастващите пътно-транспортни произшествия в Република България. Акцент ще бъде поставен върху опасността от високата скорост и шофирането в нетрезво състояние.
През времето на кампанията на територията на страната ще бъдат реализирани множество инициативи, чрез които ще се засегнат – грижата за пешеходците, взаимната толерантност на пътя и спазването на Закона за движението по пътищата.
Предвидени са в различни краища на страната да бъдат проведени множество изложби със снимки и рисунки по темата, деца ще рисуват по асфалта на тематики свързани с безопасността на движението по пътя, ще се организират велопоходи, ще има редица дискусионни клубове и кръгли маси на теми: „Безопасност на пътя, отговорност за всички”, ”Толерантни на пътя”.

kampania2
В Плевен музикалният екип към Сдружение Младежки информационно-консултантски център „Интелект” композира и записа рок песен, като за период от един месец беше създаден и видеоклип, чрез който се призовава да бъдем отговорни на пътя и да ценим най-ценното което имаме – живота. Песента е със заглавие „Търся те (лабиринти от улици)”.
Песента и видеото са създадени с участието на: Милен Първанов, Ванеса Блажева, Кристина Петкова, Евгения Лозанова, Божана Славкова, Симона Славкова, Деница Славева, Бисер Костадинов и Лия Петрова. Младежите от Плевен изработиха и флаер, който заедно с клипа ще са лицето на кампанията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: