Няколко дрогирани шофьори засякоха по Гергьовден в Плевенско

08.05.2024 7:37

Досъдебно производство е образувано в РУ – Долни Дъбник за шофиране след употреба на наркотици. Около 15:20 часа на 4 май в село Долни Луковит е била проверена 31-годишна, която се придвижвала с „БМВ“. Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и е предоставена кръвна проба за химически анализ. Нарушителката е задържана с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.

На 6 май около 00,35 часа в село Драгаш войвода екип на РУ Никопол е спрял за проверка лек автомобил „Ауди А3“. Установена е самоличността на водача – 18-годишен.  Техническо средство „Алкотест 7510“ е отчело над 0.5 промила алкохол в издишания от него въздух. Наркотест е показал наличие на амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, като водачът е отказал да даде кръвна проба. 18-годишният е задържан в полицейското управление за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен. Работата продължава разследващ полицай.

На 6 май около 15:10 часа при проверка на плевенската улица „Лозенка е установено, че 24-годишен е зад волана на „Хюндай“ след употреба на опиати. За констатираното е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е дал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Извършен оглед на автомобила от дежурен експерт и предстои назначаване на химическа експертиза. Продължава работа разследващ полицай под ръководството на районен прокурор.

Това информират от МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: