Празник на етносите в ДГ „Вит“ – снимки

30.04.2024 11:37

Възпитаници на Детска градина „Вит“ в плевенското село Дисевица проведоха пъстър празник от песни и танци, посветен на многообразието на традициите и организиран по повод Международния ден на ромите. От името на Община Плевен тържеството уважиха заместник-кметът Елина Димитрова, Людмила Гоневска – началник-отдел „Образование“, и Мариета Георгиева – главен експерт в отдела. Гост на празника бе и кметът на населеното място Пламен Бешков.

„При всеки етнос празниците заемат специално място, те са важен елемент от културното самосъзнание, когато човек се чувства значим и изпълнен с надежда за по-добро бъдеще. Благодаря на гостите от Община Плевен, че бяха част от нашето тържество и уважиха поканата да ни гостуват“, обърна се към присъстващите на празника директорът на детската градина Силияна Велинова.

Децата с вълнение пяха, танцуваха и заслужено спечелиха аплодисментите на публиката. В концертната програма бяха съчетани български и ромски традиции и обичаи, танци, включиха се и родители и приятели на детската градина.

„Благодарни сме, че бяхме част от тържеството. Беше различно и изключително интересно. Децата с огромно старание са подготвили своите музикални изпълнения, за да ни зарадват. Изкуството, танцът и музиката, това е най-прекият път до сърцето на всеки един от нас“, сподели Елина Димитрова.

В ДГ „Вит“, с. Дисевица, се обучават 49 деца от 3 до 6-годишна възраст, това информират от Пресцентър на община Плевен.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: