Лазарки от ОУ „Васил Левски“ зарадваха кметството и жителите на Беглеж – снимки

27.04.2024 8:41

Лазарки от Основно училище „Васил Левски“ – Беглеж  бяха на 26 април специални гости на кмета на село Беглеж. Те посетиха още здравната служба, пощенската станция и хранителните магазини, а също така и зарадваха и част от населението в селото. В навечерието на Лазаровден и Цветница ученици от ОУ „Васил Левски“, с г-жа Пламена Алексиева- старши учител и г-жа Илка Георгиева, секреатар на читалището, пресъздадоха традициите на красивите пролетни празници, пяха, играха и наричаха за здраве и берекет. Облечените в красиви народни костюми момичета припомниха специалното място на Лазаровден в народния календар като празник на младостта и пукналата пролет.

Г-н Георги Данов, кмет на село Беглеж, благодари на децата и на учителите и читалищния секретар затова, че продължават да съхраняват християнските традиции и да ги правят достояние на всички нас.

„Пожелавам светли великденски празници на вас и на всички граждани на село Беглеж! Да сте живи, да сте здрави и Бог да е с нас“, пожела г-н Георги Данов.

Весело посрещане на най-прекрасния християнски празник Великден пожела и счетоводителя на кметството, която пусна в кошничките на лазарките подаръци, яйца и други лакомства.

Това информира за Плевен за Плевен Светослав Георгиев, директор на Основно училище „Васил Левски“ – Беглеж.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: