„ЕВРОПА НА МЛАДИТЕ ХОРА” – обучителен семинар надгради ключови компетенции

29.10.2023 9:29

От 27 до 31 октомври 2023 год. в гр. Обзор се проведе обучителния семинар на младежките екипи от проекта „Европа на младите хора”, изпълняван от Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА” и финансиран от Националната програма за младежта на Министерството на младежта и спорта.

Есенното море, романтичното пътуване, гостоприемното посрещане и домакинство на този крайморски град беше само част от преживяванията на младите хора, включени в събитието. Обучението включи теми, свързани с младежкото лидерство, работата в екип, изграждане на презентаторски умения и фасилитиране на дискусия. Особен акцент беше поставен върху европейските теми, които ще бъдат във фокуса на предстоящата кампания от Европейски уроци, която ще се осъществи на територията на Плевен и по-малките градове: Левски, Долна Митрополия, Тръстеник и Гулянци.

Бяха разисквани 11-те младежки цели на Европейския съюз, възможностите за участие в Европейските програми и ценностите, които обединяват европейските граждани. В хода на обучението, младите участници изготвиха фото-албум по темата „Европа на младите хора”, мултимедийни презентации и клипове, представящи техните представи за общото им европейско бъдеще. Обучението надгради техни ключови компетенции: умения за ефективно общуване, за водене на дебат, за критично мислене и за отстояване на лично мнение. Подготвени и мотивирани, участниците сформираха екипи, разпределиха ролите си за предстоящите „Европейски уроци”. Петте дни бяха незабравимо приключение за младежите на проекта, което им донесе нови познания, нови приятелства и нов поглед към тяхното Европейско утре.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за младежта (2016-2020) в рамките на Проект НПМ-2-045-ТО5/2022/07.11.2022г. „ЕВРОПА НА МЛАДИТЕ ХОРА“, Идент. № 25-00-2/05.07.2023г. на Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: