Вълнуващи дни за децата от ДГ „Калина“ в Седмицата на четенето – снимки

10.11.2023 17:11

Дните от 6-ти до 10-ти ноември бяха изключително забавни и вълнуващи за децата от ДГ „Калина“. За пореден път те се включиха активно в Националната седмица на четенето чрез различни дейности и инициативи, имащи за цел създаване на благоприятна среда за насърчаване на интереса им към четенето и привличане на вниманието им към значимостта на книгите. Всеки ден учителите от ДГ „Калина” подготвяха за малките любители на книгите различни занимания, с които ги въведоха във вълшебното и необятен царство на приказките.

Пътешествието в света на книгите продължи и с родителите от втора и трета възрастови групи, които посетиха детската градина и прочетоха любими приказки на децата. Г-жа Катрин Дачева прочете на малките любители на книгите от група „ Мечо Пух” приказката „ Медената питка”, а децата от групата с ентусиазъм се включиха в драматизиране на интересната приказка. За награда, гостенката почерпи всички с вкусна питка.

Малчуганите от група „Слънце” посрещнаха г-жа Надя Симеонова, която прочете приказката „Златокоска и трите мечки”, а талантливи артисти влязоха в роля и на театралната сцена се превъплътиха в образите на героите от приказката. Децата изработиха и книжки, които илюстрираха с много желание и старание.

Във втора възрастова група „ Приказен свят”, на гости беше г-жа Дарина Гарева. Тя с удоволствие разказа на малките домакини своята любима приказка „ Дядо и ряпа”, а те я изненадаха приятно със своите  умения, като драматизираха приказката „ Ябълката”. Със своята артистичност децата допринесоха за пренасяне в чудния свят на вълшебствата и чудесата.

Седмицата четенето предостави необятни възможности на малчуганите от всяка група да се докоснат до магията на детската литература. Всички дейности, свързани с непосредственото общуване на децата с книгите провокираха интереса им към тях. Те осъзнаха, че книгата е „прозорец към света“, че тя може да им „говори“, да им „разказва“, да бъде техен „най- добър приятел“.

Информация и снимка: ДГ „Калина“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: