Александър Николов: В АЕЦ „Белене“ са инвестирани около 1 млрд. лв. 1/3 от тях да бяха дали за Плевен…

12.10.2023 9:39

Александър Николов: В АЕЦ „Белене“ са инвестирани около 1 млрд. лв. 1/3 от тях да бяха дали за Плевен, а не да обясняват, че няма да имаме зала или стадион, ако не ги изберем

„В АЕЦ „Белене“ са инвестирани около 1 млрд. лв. 1/3 от тях да бяха дали за Плевен, а не да обясняват, че няма да имаме зала или стадион, ако не ги изберем. Управленската нестабилност по отношение на този проект има пряко негативно влияние с още неясни и дългосрочни последици, за региона на община Плевен. И къде са народните представители от Плевен?!“. Това заяви Александър Николов, кандидат за кмет, по повод вчерашното решение на Министерски съвет, което окончателно отписва АЕЦ „Белене“ от списъка на обектите с национално значение, и прекратяване на процедурата за търсене на инвеститори.

„Правителството на Денков отмени решение на Министерски съвет за търсене на инвеститори за АЕЦ „Белене“. Това е недопустимо. България отново няма да защити националния си интерес. Това е поредното лутане между чужди интереси“, допълва още той.

„Проектите, свързани с ядрената централа, бяха насочени към развитието на общината, възможности за работа и стабилна икономическа среда. Назад в годините, различни програми бяха обвързвани с бъдещето на АЕЦ и се втълпяваше, че това е възможен изход за излизането на региона от кризата. Сега, с решението на кабинета „Денков“ стана ясно, че всичко е било голяма заблуда. Ситуацията се задълбочава още повече  в условията на международни конфликти и война, включително енергийна“, продължава Александър Николов.

„На фона на протестите в Южна България заради ТЕЦ „Марица-Изток“ и очакванията за масова безработица и по-скъп ток, това решение на правителството ще задълбочи още повече кризата по общини. Не само вече ще сме на режим на водата, а и на тока. И ако общините в южната част на страната непрекъснато изискват и участват в обсъжданията за съдбата на своите граждани, то община Плевен си мълчи. Протестираме срещу подобно безмълвно съучастничество в заличаването на населените ни места. Поемаме ангажимента да защитим правото на Плевен пред държавата да получи достойни алтернативи за своето развитие, което да позволи на всеки жител на нашата община да има работа и да живее в дома си“, завършва той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: