Днес в МГ ,,Гео Милев“ гостува Галина Мирчева с инициативата Пилон” Рожен”

19.06.2023 17:43
Днес в Математическа гимназия ,, Гео Милев“ беше представена история, която ако бъде изцяло разказана ще запали патриотизма не само в нашите ученици, а на всички българи, независимо дали са в пределите на Майка България, или извън тях. Пилон Рожен ще е най-високия в Европейския съюз и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 м. Така националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон на най-високото място в цял свят!   Изборът на височина на пилона от 111 метра не е случаен  – 111 000 квадратни километра е площта на България. Трите единици символизират пробуждането на духа, а новото начало, от което имаме нужда днес, е въплътено в цифрата 1.
Едно от всички 111 000 знамена беше връчено от госпожа Галина Мирчева на председателя на ученическия съвет на училището – Здравко Димитров. Инициативата беше представена в Актовата зала, която беше пълна с родолюбиви ученици.
,,Такава положителна енергия витаеше в залата под магията на звуците на великото гайдарско изкуство на “101 Каба гайди”, за което благодаря сърдечно на директора на гимназията г-жа Борисова и зам. директор г-жа Иванова.

Деца, на Математическа гимназия “Гео Милев”-моите адмирации към Вас! Тръгвам си с усещането, че България с такива млади хора ще е в сигурни ръце! Обнадеждена и силно впечатлена!
Знамето връчих на председателя на ученическият съвет Здравко Димитров. Един високоинтелигентен млад мъж, с изключително реализуеми в неговият случай амбиции за бъдещето.
Училището също ще инициира кампания за подпомагане събирането на средства за изграждането на Пилон” Рожен”. Това коментира във фейсбук Галина Мирчев в свой пост.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: