Световният пробег на мира пристига в град Левски на 7 юли

01.07.2022 12:06

Община Левски ще посрещне тържествено Световния пробег на мира и факлоносците, като партньор на  международна щафета символизираща  стремежа  на човечеството към по-мирен и по-добър свят, съобщават от Община Левски.

Световният Пробег на мира ще премине през град Левски на 7 юли във времето от 11.00ч до 12 .00ч.  Посрещането на бегачите ще бъде от табелата в посока с. Аспарухово .

Община Левски кани всички, които искат да се присъединят към  Световния пробег на мира  – деца ,младежи , жители на град и община Левски да дойдат в 11ч.за да посрещнем заедно бегачите и участваме в съвместна кратка програма пред сградата на Община Левски.

Кметът на Община Левски Любка Александрова ще приветства участниците в най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира, която обединява хора от над 155 страни от всички континенти.

Пробегът на мира е основан в дух на любов, хармония и единство от радетеля за мир, спортист, философ, художник, музикант и поет Шри Чинмой. Този дух докосва сърцата и е стъпка към приятелство и добронамереност, към по-добър свят.

Международните бегачи ще се представят и всеки ще има възможност да подържи горящия Факел на мира.

Деца и жители на град Левски ще участват в празничното международно събитие. Засаждането Дърво на мира ще бележи желанието ни за един по-добър свят. Пробегът на мира в 12:00 ч. продължават в посока Летница.

Посланията на Пробега на мира свързват 10 държави по поречието на река Дунав.О т 2 до 11 юли маршрутът  преминава през повече от 35 населени места в България.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: