ДГ „Локомотив“ – Левски приключи проекта си „Заедно за по-добро бъдеще“

29.10.2020 11:04

Със заключителна пресконференция ДГ „Локомотив“ финализира проект „Заедно за по-добро бъдеще“, финансиран от „Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”/ ЦОИДУЕМ/. Общата му стойност е 14 507 лв.с продължителност 12 месеца – от  1.11.2019г. до 31.10.2020г.

По проекта, насочен към осигуряване на благоприятни условия в детската градина за съвместна дейност на деца с различен етнически произход, ориентирана към възприемане и пресъздаване на изобразителното и театралното изкуство бяха изградени два клуба:

„Да играем на театър“ – за пресъздаване и съпреживяване на произведенията на художествената литература, където децата интерпретираха, претворяваха приказки, разкази и др. и „Пъстра палитра“– за овладяване на техники в изобразителното и декоративно-приложно изкуство.

Общо 24 деца, от български и ромски произход, участваха в целевата група. Създадена бе подходяща среда, в която учителите, с творческото си въображение, организираха обучение, игри и художествени дейности.

Пред родителите и децата от детската градина бяха представени :„Изложба от творби на децата“ и театралните  представления „Дядовата ръкавичка“ и „Житената питка- пътя на хляба“. В неучебно време, през месеците юли и август  за децата от детската градина беше  организирано „Детско утро“.

Участието  на децата в клубовете  разви способността им  да разсъждават, да наблюдават, да плануват едно действие, да го изпълнят като  приложат знанията и възможностите, които притежават. Обогати езиковата им култура,  способността за изразяване и самостоятелност, нагледно –образното мислене и творческо въображение. Формира умения за колективен живот и дейност.

Със средствата по проекта се обогати материално-техническата база и се закупиха униформи и носии. Всички проектни дейности  донесоха удовлетворение на деца, родители и екипа на детската градина.

 Екип на проекта:                                                                                     

Ръководител на Клуб „Пъстра палитра” 4-6 г.: Десислава Дихонова

Ръководител на Клуб „Да играем на театър” 4-6 г.: Василка Ненкова

Ръководител:  Радка Добрева Борисова                                                              

Счетоводител: Ралица Борисова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: