Прокуратурата предаде на съд извършителите на грабеж, придружен с убийство в Пелишат

18.10.2019 12:03

Окръжна прокуратура –Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима за извършен грабеж, придружен с убийство. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинението срещу Р. Р., М. М. и И. С е за това, че на 04.12.2017 г. в с. Пелишат, обл.Плевен, в съучастие като извършители, И.С. и М. М. като непълнолетни, но могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си, отнели чужди движими вещи от владението на П. Ц. –  мобилен телефон „SamsungGalaxyJl 120 Single“, два мъжки златни пръстени и чанта с хранителни продукти – всички вещи на обща стойност 532,84лв., с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е придружен с убийството на П. Ц. – престъпление по чл. 199, ал. 2, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 63 от НК.

 Тримата обвиняеми са роднини и живеят в с. Пелишат. Пострадалият П. Ц. се установил да живее в селото през април 2017 г. Познавал се с обвиняемия Р. Р. и му предоставял за ползване, личния си автомобил и други вещи. Пострадалият често пътувал до гр. Плевен, за провеждане на химиотерапия, като за това ползвал обществен превоз. На 04.12.2017 г. той се прибирал с автобус от гр. Плевен до с. Пелишат, като в автобуса бил заговорен от обвиняемите. Под предлог, че ще го изпратят до вкъщи и ще му помогнат с багажа, те го отвели в гориста местност край селото. Там тримата му нанесли побой, като му причинили наранявания несъвместими с живота, от които П.Ц. починал. Тримата обвиняеми му взели вещите и го заровили в горичката.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: