Разкрит е опит за въоръжен грабеж в Плевен, нападателите били и маскирани

27.09.2019 9:19

Разкрити са двама, опитали въоръжени и маскирани да ограбят  три плевенчанки, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Опитът за въоръжен грабеж е извършен на 6 септември 2019 година, когато в 21:35 часа в полицията от телефон 112 е подаден сигнал за опит за грабеж в град Плевен в жк „Дружба“. Незабавно на място са изпратени полицейски служители, които установяват, че около 21:30 часа 51-годишна, 58-годишна и 54-годишна, са пресрещнати от двама маскирани, въоръжени с оръжие. Мъжете се приближили до трите жени и казали да дават чантите, като произвели изстрел във въздуха. Потърпевшите се развикали, а нападателите без да вземат нищо, се оттеглили бягайки пеш.

Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл. 198, ал. 1, във вр. с чл. 18 от НК. Образувано е досъдебно производство.

От проведените оперативни действия от служители на Първо РУ-Плевен са установени извършителите на деянието – 22-годишен и 23-годишен. И двамата плевенчани. Извършени са претърсвания в домовете на младежите в ж.к „Дружба“. В жилището на 22-годишния са намерени черна маска и черен суичър. В апартамента на 23-годишния са открити два газови пистолета с патрони в пълнителите и без предпазни муфи в цевите, черна маска, два суичъра – тип маска и три полиетиленови плика с размери 5 х 7 см., съдържащи бяло кристалообразно вещество. На извършителите е повдигнато обвинение за престъпление по чл.198 във връзка с чл.18 от НК, като те правят пълни самопризнания за извършеното от тях и описват целия механизъм на деянието. Предстои назначаване на експертизи на иззетите веществени доказателства.

Мъжете са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. На 25 септември в сградата на полицията на улица „Гладстон“ е извършен обиск на 23-годишния. В мъжко портмоне е открито и иззето самозалепващо се пликче с размери 11/7.5 см., съдържащо бяло кристалообразно вещество. По данни на младежа веществото е пико. Назначен е физикохимичен анализ. Уведомен е дежурен районен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 а ал.3 т.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: