Представиха проекта за музей „Георги Парцалев“ в Левски /снимки/

14.06.2019 15:32

Екипът на Архитектурно студио „Артсинхрон” – София, ангажиран от Община Левски да подготви проекта за музей „Георги Парцалев”, представи днес пред жителите на град Левски своето архитектурно решение за изграждане на музей в центъра на града.

Кметът на Община Левски Любка Александрова проследи пътя, по който е взето решение за идейно проектиране и изграждане на музей „Георги Парцалев”.  Паметта за големия български артист живее в родния му град и той носи привилегията и отговорността да я съхрани като културно национално богатство. Идеята е да се направи голям културен център на град Левски , който да носи името на Георги Парцалев и да обединява читалище „Георги Парцалев”, летен театър и музей.

Архитектите Хари Караламбев и Мери Клинчева от студио „Артсинхрон” и Даниела Тодорова, представител на скулптора Тодор Тодоров, показаха проекта на музей „Георги Парцалев”, неговия 3D модел, концепцията си и параметрите на проекта.

Проектът на сградата е с два обема – музей и интегрирана художествена галерия и ще се отличава архитектурно отвън  и отвътре с модерен и артистичен вид, за да бъде усетен духът на Парцалев и величието на неговото човешко и артистично присъствие.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: