Дискусионен форум за социалната работа се проведе в Плевен

19.03.2019 9:22

С дискусионен форум „Социалната работа – избор, призвание и необходимост“  бе поставено началото на  Седмицата на действията, посветена на социалната работа от специалисти от социалната сфера в Плевен. Събитието се проведе вчера в малката конферентна зала в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ по инициатива на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания – гр.Плевен. Публичното събитие е с фокус към млади хора, ориентирани към социалната работа, за приемане на реалните параметри и послания, свързани с професията „социален работник“ и нейните предизвикателства, мотивиране на младежите за включване в инициативи със социална насоченост и не на последно място да се популяризира дейността, пряката работа с деца и лица от уязвими групи в рамките на социалните услуги на територията на област Плевен.

Събитието беше уважено от над 55 гости, сред които представители на Община Плевен – д-р Елза Пачева, началник „Здравеопазване и социални дейности“, РДСП-Плевен, отдел „Закрила на детето“-Плевен, ръководители и специалисти от социални услуги и други.

В рамките на форума бе представена комплексната дейност на социалните услуги в общността – 6 ЦНСТ, ДЦ за деца с увреждания, ДЦ за пълнолетни лица с увреждания, ЦСРИ, ЗЖ-Плевен, КСУ за деца и пълнолетни лица, преживели насилие, Център за почасови социални услуги, Областен екип по приемна грижа, ЦНСТ за лица с психични заболявания-с.Драгаш Войвода, КСУ „Св. Мина“-Пордим. /ЦНСТ и ЗЖ-с. Згалево/, ЦСРИ за деца с увреждани -Плевен.

Глобалното послание на кампаниите, посветени на социалната работа през 2019 г., е „Насърчаване на значението на взаимоотношенията с хората“. Заедно в този ден специалистите от социалната сфера в Плевен доказаха за пореден път, че могат заедно да отстояват позициите си и гордо да показват резултатите от неуморния си труд.

Снимки и информация: Сдружение БАЛИЗ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: