Предприемачи ГЕРБ – Плевен и Сдружение „Справедливост” със съвместна благотворителна инициатива

16.12.2016 10:10

Troicha

Областната структура на Предприемачи ГЕРБ – Плевен съвместно със сдружение „Справедливост” организират благотворителен коктейл и търг на картини, с цел набиране на средства за ремонт и реставрация на един от най-старите православни храмове в Плевен – „Св. Троица”. Той ще се проведе на 19 декември от 18.30 часа в хотел „Балкан” в града. Инициативата е организирана от хора на бизнеса и културата, хора предприемчиви, доказали своите възможности. Предметите на изкуството, които ще се продават благотворително на търга са дарение от известни художници от Плевен, които с този жест подпомагат каузата, съобщават от ГЕРБ – Плевен.

На тържеството с благотворителна цел ще се продава и „Летописна книга за храма Св. Троица4 с автор иконом Йордан Вълешков.

Храм „Св. Троица в Плевен е един от трите на територията на града. Неговият градеж е започнал в далечната 1876 г. и е продължил двадесет години. Построяването на храма се е случило единствено с даренията на хората. Днес храм „Св. Троица” се нуждае от ремонт и реставрация.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: