Юнашкият тиган пое към Асеново, утре готвят в него боб с четири вида пушено свинско месо
„Поемаме към село Асеново на Фестивал на банатската кухня. Ще приготвим боб с четири вида пушено свинско месо по банатска рецепта в Юнашкия тиган“. Това написа в профила си във Фейсбук преди минути майстор-готвачът Ангел Ангелов от Националната академия „Кулинарен историк“. Както „Плевен за Плевен“ писа, най-големият тиган в България – Юнашкият тиган на Академия „Кулинарен историк“, ще гостува в шестото издание на фестивала „Банатски вкусотии – традициите на моето село“, който ще се проведе утре – 13 август в село Асеново.
Освен Юнашкия тиган, за гостите на фестивала в Асеново са подготвени още много изненади. Заедно с традиционното изложение на храни и откритата фолклорна сцена, те ще могат да видят кулинарни демонстрации на живо, както и да се включат в състезание по рязане на лук. Тъй като 2016-а е обявена от ООН за Международна година на варивата, ще бъде подготвено място и изложение на ястия от бобови култури.
НАЙ-НОВИ:
- Безплатни изследвания на пушачи ще се проведат в Плевен през месец май
- Днес младежи от град Кнежа пресъздадоха обичая “Гергьовска люлка” - снимки
- Плевенското сдружение „Фото художници“ с изложба във Варна - снимки
- Нарушено водоснабдяване ще има в район на ж.к. "Сторгозия" и няколко плевенски улици
- 83 години от рождението на оперната прима Гена Димитрова
- Времето в Плевен: слънце и облаци, максималните температури ще са между 21° и 24°
- 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия
- Започва Светлата седмица
- Гергьовден е!
- В Брестовец посрещнаха Възкресение Христово в обновения параклис - снимки