Наградиха победителите в държавните първенства по шах за мъже и жени в Плевен (галерия)

26.04.2016 15:29

26.04.chess1

Церемония по награждаване на победителите в 80-ото държавно индивидуално първенство по шахмат за мъже и 65-о държавно първенство за жени се състоя днес в хотел „Ростов“ в Плевен. Организатори на турнира, който стартира на 18 април, бяха Българска федерация по шахмат със съдействието на ШК „Спартак ХХI“ Плевен.

26.04.chess2
Състезателите бяха поздравени от Николай Велчев – изпълнителен директор на Българската федерация по шахмат, който изрази огромната си благодарност за домакинството към депутата и бизнесмен Васил Антонов.

26.04.chess3
Петьо Маринов – председател на СКШ „Спартак Плевен XXI“, прочете поздравителен адрес до участниците от министъра на спорта Красен Кралев. „80-ото издание на шампионата за мъже и 65-о за жени показват отличните традиции на нашия шахмат, които се пазят до днес в името на любимата игра. България винаги е имала талантливи шахматисти, които са защитавали достойно името й на големите международни форуми. Вярвам, че въпреки проблемите така ще е и занапред, за да може нашите състезатели да продължат да ни носят радост с успехите, които постигат“, се казва в адреса от министър Кралев. Своето поздравление и пожелания за нови успехи и още по-високи върхове отправи и Васил Антонов, който връчи наградите на победителите.

26.04.chess4
При дамите триумфът в Плевен бе за Елица Раева, втора остана Маргарита Войска, а с третото място се поздрави Адриана Николова. Победата при мъжете бе за Момчил Николов, на второ място се класира Владимир Петков, а трети стана Васил Спасов.

26.04.chess5

 

26.04.chess6

 

26.04.chess7

 

26.04.chess8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: