Треньорът на Роси Денчева: Силните й страни са борбеност, концентрация, целеустременост и физическа издръжливост

30.01.2018 16:23

„Тенисът е спорт, в който печели този, който направи един удар повече. Роси умее точно това. Да изгражда точката, да сменя посоката и силата на ударите, да бъде непредвидима. Движението й по корта и умението да предугажда ударите на противника е също от силните й страни. Елементите в играта, които трябва да подобри, са сервисът и играта на мрежата, както и да придава малко повече топспин на топката от форхенд“. Това споделя в интервю за сайта на Българската федерация по тенис треньорът на талантливата плевенчанка Росица Денчева Ангел Ангелов, който работи с младата националка вече пет години.


По думите на Ангелов, Роси е успяла да го впечатли с невероятното си чувство към топката и желанието да играе непрекъснато. „Когато беше на седем, реших да видя колко пъти можем да задържим топката. Сбърках нарочно на 501-ия път, а можехме според мен да издържим до 1000, но след няколко дни имахме важно състезание. Роси се разочарова и разсърди. Тогава вече се убедих, че е една бъдеща шампионка и успехите ще я съпътстват. Давам този пример, защото той показва нейните силни качества – борбеност, концентрация, целеустременост и физическа издръжливост“, споделя специалистът.

Ангелов отбелязва, че през тази година на Роси предстоят нови предизвикателства, участие в зимни и летни европейски купи, като изразява надежда с упорита работа и себераздаване да се връща с призови места и купи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: