Бракониер, натоварил над кубик дърва, спипаха в Бреница, оказал се и неправоспособен шофьор с нерегистриран автомобил

24.11.2017 9:03

На 22 ноември 2017 година около 18.30 часа в село Бреница полицейски служители спират за проверка товарен автомобил „Валентини“ и установяват, че водачът 30-годишен местен жител, без да има надлежно писмено позволително транспортира незаконно добит дървен материал – 1,4 кубически метра пространствени дърва за огрев от акация. Съставени са два акта по Закона за горите от служители на ДГС – Плевен, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Товарният автомобил и дървесината иззети и се намират на съхранение в горски разсадник – град Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 235, ал. 6, във връзка с ал. 2, във връзка с ал.1 от НК.

Проверката е установила, че водачът е и неправоспособен и управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред – служебно прекратена регистрация на 30.01.2017 година. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 във връзка с ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Кнежа. Работа продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: