6-та поредна година Садовец празнува Димитровден с курбан за здраве и берекет. Откриха и обновената многофункционална зала в читалището – фото-галерия

26.10.2017 16:20

Множество миряни събра на храмовия празник днес църквата „Свети Димитър и Свети Архангел Михаил“ в село Садовец, община Долни Дъбник. Димитровден е избраната дата за курбан на селото. И на този Димитровден молебен за здраве и берекет на садовчани отслужи отец Георги. Това се случва за 6-та поредна година, по инициатива на кмета Иван Рангелов и със съдействието на местни спонсори.

Тържеството уважиха кметът на община Долни Дъбник Борислав Станимиров, председателят на Общинския съвет Маргарита Стойчева и представители на общинската администрация. Към него се присъедини и екипът на Плевен за Плевен, който бе там по специална покана на кмета на Садовец.


След службата в църквата, лентата на обновената многофункционална зала в местното читалище прерязаха кметът на община Долни Дъбник Борислав Станимиров, председателят на Общинския съвет Маргарита Стойчева и кметът на Садовец Иван Рангелов. Последният благодари на общината и съветниците за отпуснатите средства от бюджета. Специална благодарност бе отправена и към народния представител Стефан Бурджев за съдействието за асфалтирането на участък от пътя, преминаващ през селото.
Новата зала събра на едно тържество, изпълнено с радост и празнично настроение, садовчани и приятели.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: