Милица Гладнишка закрива тази вечер Есенния джаз фест на Плевен

01.10.2017 9:01

Днес есенният джаз фестивал на Плевен продължава в двора на Регионалния исторически музей със специална изненада за най-малките плевенчани. От 11 часа ще започне „Джаз за деца“ с квартета на Венци Благоев – един от най-утвърдените и успешни формати на българската джаз сцена от последните години. 3ащото кои са най-обективните критици, ако не нашите деца? А децата обичат „Джаз за деца“ на Венци.

В това специално издание на серията ще вземат участие Димитър Шанов (контрабас), Станислав Арабаджиев (пиано), Невена Григорова (барабани) и един гост, за когото много се радваме, че ще е наоколо, за да се включи – синът на Венци (и може би „първият участник“ в„Джаз за деца“ преди двайсетина години) – китаристът Димитър Благоев.

От 18:З0ч. на сцената излизат Surbahar Live Band – последната творческа реинкарнация на дългогодишния едноличен електронен проект на композитора Павел Стойчев, познат и като един от създателите на фестивала „Артмосферик“. Шесторката музиканти в групата смесват по уникален начин ембиънт, idm, джаз, фолклорни мотиви, психеделик рок и класика – и то с изключително интересен инструментариум. Създателят на групата Павел Стойчев, който е една от движещите сили на българската независима сцена още от 90-те, в този проект свири на живо едновременно на барабани, перкусии и електронни устройства. Сред постоянните членове е и добре познатият ни цигулар Орлин Цветанов (Софийски солисти), а като специални гости в Плевен в състава дебютират Калоян Иванов на бас китара и Роман Куриленко от Санкт Петербург на китара, кавал и саксофон.

В 20 ч. квартетът на Венци благоев със солист Милица Гладнишка -същата формация от сутринта, само че с участието на невероятната Милица Гладнишка, която ще пристигне в последните часове на неделния ден, специално за да увенчае и закрие най-новия фестивал на град Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: