Есенни юбилейни дни за 125-ата годишнина на НЧ „Христо Ботев – 1892” – Белене

28.09.2017 13:19

През 2017 г. читалището в Белене отбелязва своята 125-та годишнина. От създаването си през 1892 г. то е мощен фактор за културно-просветното издигане на беленчани.
За своето 125-годишно съществуване читалището е успяло да опази и разпространи духовните ценности, да развие творческите заложби и да удовлетвори културните потребности на населението в град Белене, , подчертават от Настоятелството при НЧ „Христо Ботев – 1892”. 

Всяка година НЧ „Христо Ботев – 1892” е домакин на гостуващи състави от различни международни фестивали, които разнообразяват културната програма на града.

За отбелязване юбилея през цялата година се провеждаха различни мероприятия с участието на самодейци и възпитаници на кръжоците към читалището, концерт на малките таланти от детска музикална школа, школата за народни танци и детска вокална група „Гласче“, конкурс за детска рисунка на децата от детските градини, Парад на приказните герои и много други.
Изработването на юбилейни транспаранти и знамена ще припомнят историята и културната дейност на читалището. Започнахме и кампания за събиране на средства за изработване и поставяне на барелеф на Христо Ботев пред сградата на читалището.

Кулминацията на честванията ще бъде в навечерието на Деня на народните будители – „Есенни юбилейни дни – 2017 г. ” от 30.10.2017 г. до 04.11.2017 г. Ще бъде открита стена на почетните членове на читалището, прожекция на филм, съобразен с делото на българските революционери, ще бъде изнесен концерт на ученици на музикално училище по изкуства „Панайот Пипков“, гр. Плевен, ще бъде открита изложба на възпитаници на школата по изобразително изкуство с ръководител Павлина Велева, която съществуваше до 2010 г., както и спектакъл на балетно-театрална школа и спортен клуб „Spirit”.

Празничните дни ще завършат с тържествен концерт на 04.11.2017 г., в който ще вземат участие всички самодейни състави към Народно читалище „Христо Ботев – 1892”.

„Надяваме се Вие да допринесете за осъществяването на празника, чрез вашето дарение по банковата сметка на читалището, за което предварително Ви благодарим!”, добавят от Читалищното настоятелство

IBAN: BG38FINV915010BGN0FM1P
BIC: FINVBGSF – БАНКОВ КОД, ПРИ ПИБ – ПЛЕВЕН, 
офис БЕЛЕНЕ

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: