Наско от Б.Т.Р. и Християна Лоизу гостуват днес в Летния театър в „Кайлъка“ с „Исус Христос суперзвезда“

02.09.2017 8:19

Наско от Б.Т.Р. и победителката от X-factor Християна Лоизу са звездите в проекта на Опера Пловдив – рок операта «Исус Христос суперзвезда» по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс. Хитовата творба, която не слиза от сцените вече 40 години и първоначално е замислена от авторите като концептуален рок албум, ще бъде представена днес – 2 септември от 20.30 ч., на сцената на Летния театър в „Кайлъка“. Участие ще вземат и изпълнителите от Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева.
За да е най-близко до музикалния оригинал и за да се избегнат противоречиви интерпретации, музикалното произведение ще бъде представено концертно с участието на оркестър, хор и балет на Опера Пловдив под диригентсвото на Константин Добройков. Сценичното решение е дело на хореографа Боряна Сечанова от балет „Арабеск”.
Действието на рок операта на Сър Андрю Лойд Уебър следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, като започва с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст. За партията на Исус е поканен тенорът Богомил Спиров, а Юда ще изпее Момчил Караиванов. Наско Пенев вече е в образа на Пилат Понийски. Талантливата Християна Лоизу, която спечели любовта на зрителите в телевизионния формат X-factor, ще изпълнява партията на Мария Магдалена.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: