Два сребърни приза и четири специални награди за Артшкола „Колорит“ – Плевен от форум в Румъния

17.08.2017 8:03

С два Сребърни приза и четири Специални награди се завърна екипът на арт школа „Колорит“ от Първата международна среща на младежкото изкуство с пленер „Neamt Creativ – 2017“ в Румъния. Плевенската школа се класира за участие след спечелен Златен медал за колекция на предшестващия форума международен конкурс за рисунка. Тази награда е присъдена на 10-те най-добре представили се школи от различни страни и континенти. Тринадесетгодишните Виктория Иванова и Ния Копчева под ръководството но своя арт педагог Майя Ананиева рисуваха средновековната архитектура на Пятра Нямц и се състезаваха за наградите на арт форума.


За цялостното си представяне на международния пленер и двете плевенски момичета получиха Сребърен приз. Всеки ден от пленера се поставяше конкретна тема и задача с конкурсен характер.В два от пленерните дни Виктория и Ния станаха носители на Специални награди за най-добра рисунка. Ръководителят на школата Майя Ананиева бе отличена с Арт награда за изключителни постижения в областта на изящните изкуства при създаването на произведения по време на международния пленер. Такава награда е присъдена и на школата за артистичното и успешно представяне.


Международният арт форум е организиран от Културната асоциация Ärte. Ro“ с Президент Кристина Петрариу и Общината на Пятра Нямц. За всички участници бяха организирани екскурзии до Националния природен резерват „Биказ“, до архитектурния резерват и манастирите в област Нямц. Посетиха музеи, художествени галерии, бяха официално приети и поздравени от Кмета на Пятра Нямц.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: