Да се разхладим от плевенската жега край Крушунските водопади /фоторазходка/

09.07.2017 14:56

За разхлада в жегата добре ще ви се отрази една разходка до Крушунските водопади. Едно уникално място за отдих, което ще ви накара да забравите за горещото лято в Плевен и определено ще ви се отрази разхлаждащо.

Крушунските водопади са обявени за природна забележителност като най-голямата водна травертинова каскада в България.

Травертинът е мека скала със светъл цвят, която под влиянието на ерозията и водата образува красиви терасовидни каскади с много прагове, басейнчета и огромно разнообразие на растителни и животински видове.

Покрай водопада преминава еко-пътека, която се вие така, че да даде възможност цялата система да бъде разгледана от различни ъгли.

Пътеката е трасирана и по нея са изградени живописни мостчета и стълбици, които ни отвеждат до две наблюдателни площадки – едната под, а другата над „Пръскалото”.

Тук тюркоазените води и околната зеленина се сливат в едно и създават едно магическо, приказно усещане.

Ще припомним, че след трагичен инцидент през 2015 г., при който след срутване на скална маса по еко-пътеката на Крушунските водопади загинаха мъж и жена, тя бе подновена и отворена за посетители през пролетта на 2016 г.

За да стигнете до Крушунските водопади ще ви отнеме около час от Плевен и е подходяща дестинация за кратка разходка в летните уикенди.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: