Община Левски раздаде над 4 000 цигли три дни след обявената кампания за подпомагане на пострадалите от градушката

07.07.2017 10:18

Община Левски раздаде над 4 000 цигли само три дни след обявената кампания за подпомагане на пострадалите от опустошителната градушка. Над 250 са молбите за помощ до вчера, постъпили в Община Левски. Сформираните три екипа от Общината обикалят различните адреси и бързо обработват постъпващите сигнали. Всеки, който е получил бележка от комисията за броя необходими цигли, може да ги получи от ОП БКС-Левски. Всички цигли, с които разполага общината и дарените се разпределят и складират в общинското предприятие.
Изключително навременната реакция на Община Левски за обявяването на кампаниите за набиране на средства и цигли в помощ на пострадалите от градушката вече дава добри резултати.
Кметът на Община Левски Любка Александрова: „От вчера / 5 юли /започна масовото раздаване и над 4000 цигли вече са по домовете на хората, за да затворят разбитите покриви на къщите в Левски, Асеновци и Градище.
Благодарим на кмета на Павликени инж.Емануил Манолов, който докара за два дни 5 000 цигли и това ни даде възможност да подпомогнем нашите граждани. Кметът на Сухиндол Пламен Чернев ни осигурява 5000 цигли. Благодарна съм на тези колеги, защото това е истински акт на съпричастност. Имаме уверение, че в началото на следващата седмица ще получим още хиляди цигли. Има много загрижени хора, които се опитват да помогнат и това ми дава надеждата, че ще сме максимално полезни. Радвам се, че и към дарителската сметка има голям интерес. Вчера получихме първото дарение от 5000 лв. от фирма. Дарение получихме и от депутатите Стефан Бурджев и Васил Антонов. Изключително съм благодарна за съпричастността и за това, че съвсем реално се опитват да помогнат. Това ми дава надежда, че ще помогнем и на най-бедните хора да си сменят стъклата на изпочупените си прозорци и да платим транспорта за доставка на цигли там където не могат да си го позволят…”
Информацията до медиите за обявените кампании предизвика голям интерес и много хора питат за дарителската сметка за да помогнат, каза още Любка Александрова.
ОП БКС –Левски ще работи и в почивните дни – събота и неделя, за да могат гражданите да получат нужното количество цигли.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: